Mindfulness yoga

Mindfulness yoga

Mindfulness betekent opmerkzaamheid en aandacht voor wat zich aandient.  Yoga leert het gevoel,  lichaam en geest te verenigen.

In de mindfulness yoga ligt de nadruk op opmerkzaamheid en aandacht voor wat zich aandient als je de houdingen en bewegingsreeksen uitvoert. Aandacht voor de beweging, de adem, de sensaties in je lichaam. En aandacht voor de gedachten die opkomen. Wat het doet met jou. En wat je voelt je in je lichaam. De mogelijkheden en onmogelijkheden slechts opmerken. Zonder oordeel. Het brengt je dichter bij je grenzen en je leert eerder de signalen van je lichaam te herkennen.

De opmerkzaamheid zoals die geoefend wordt in mindfulness, komt ook in de yogales aan bod. Je maakt contact met je lichaam, zodat je lichaam de spanning vrij kan geven en er ruimte ontstaat in je lichaam. En rust in je hoofd.

Doordat je met mindful yoga je grenzen leert kennen, leer je ook om goed voor jezelf te zorgen en eerder rust te nemen. En vriendelijk te zijn voor jezelf. Al met een les per week heb je er profijt van. Je ervaart weldadige ontspanning in lichaam en geest zodat je met meer veerkracht kan omgaan met de uitdagingen van alledag.

Meld je aan Bekijk onze prijzen Neem contact op

Comments are closed.