Mindful zwanger

Een mindfulness training volgen tijdens je zwangerschap is een mooie en waardevolle voorbereiding op de geboorte en het moederschap. Het helpt je bij de onvermijdelijke stress die het leven van alledag én de zwangerschap met zich meebrengt. Je leert om bewust te zijn van de veranderingen in je lichaam, bewust te zijn van het moment. Het helpt je om vriendelijker te zijn voor jezelf en de dingen meer te accepteren zoals ze zijn.

Mindfulness is het schenken van open aandacht aan het moment. Zonder oordeel. Het helpt je om automatische (denk)patronen te herkennen, zodat je kan onderzoeken of ze nog goed voor je zijn. Het zorgt er voor dat je bewuster (gezonde) keuzes kan maken om met stress, pijn of andere ongemakken om te gaan. Het brengt je bij je eigen kracht om met de mooie dingen om te gaan, maar ook met de moeilijke momenten tijdens de zwangerschap.

Je kan de training ook volgen als aanvulling op de zwangerschapsyoga of andere cursus die je volgt.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilte dag op zondag. Er is een bijeenkomst waarbij je partner ook welkom is.

Voor de training begint, heeft elke deelnemer een kennismakingsgesprek met de trainer. Daarin krijg je nadere informatie over de training en kun je je vragen stellen.

De training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer een uur per dag. Mindfulness leer je door het te doen, elke dag. Je gaat merken dat het je steeds makkelijker afgaat.

Elke deelnemer krijgt een cursusmap en geluidsbestanden met de oefeningen.

Deze mindfulness training is gebaseerd op de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) ontwikkeld door Jon Kabat Zinn en MBCP (mindfulness Based Childbirth and Parenting) ontwikkeld door Nancy Bardacke.

Comments are closed.