Ze had een superbevalling

Haar eerste twee kindjes lieten op zich wachten. Twee weken over tijd was geen uitzondering. Nu ze haar derde kindje verwachtte rekende ze daar ook op. En dat was maar goed ook.

Inmiddels liep ze een week overtijd en begon de kleine zich aan te dienen. Althans, de weeën begonnen ’s nachts. Ze bereidde zich voor op de bevalling. Vals alarm. Vol verwachting ging ze die avond weer naar bed. Misschien zou het nu doorzetten. Maar nee. Ook deze nacht was het vals alarm.

Ze raakte er helemaal van uitgeput en in de war. Kon niet vertrouwen op haar gevoel of haar lichaam. En wat te doen? Kinderen wegbrengen of niet….. Thuis blijven of niet….. Kon zich niet meer vermaken.

Terwijl ze in het ziekenhuis was voor de gebruikelijke controle, kwam er zo nu en dan een lichte wee. Onregelmatig. De gynaecoloog stelde voor om te strippen. Zij had zo haar bedenkingen.

Gestript en wel vertrok ze met haar man weer naar huis. Meteen merkte ze dat er beweging in zat. Al heftige weeën bij de parkeerautomaat. Snel naar huis. De vaart zat er goed in! In haar wanhoop had ze zich ’s morgens nog een weeënstorm gewenst. Nou, die kreeg ze!

Ze was goed in staat was om de weeën op te vangen, helemaal in haar eigen wereld onder de douche. Staand ontsloot ze heel snel. In bed kwamen de persweeën. Diep inademen, persen en……daar was ie al! 1,5 uur nadat ze het ziekenhuis hadden verlaten lag de baby op haar buik. Wat een natuurgeweld. Ze kon het niet geloven. Was er helemaal beduusd van. Overweldigd door het wonder van zo’n hummeltje! Haar baby!

Ze weet zeker dat ze door de yoga haar ademhaling onder controle had en zo goed kon ontspannen! Door zich helemaal op haar bevalling te richten, te blijven geloven in zichzelf en naar de pijn toe te ademen kwam ze goed door haar weeënstorm heen. Dat allemaal zonder hechtingen!

Ze kijkt terug op een superbevalling en geniet met volle teugen van haar gezin!

Net als Debbie zijn er veel vrouwen uit Bodegraven, Reeuwijk, Gouda, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Zwammerdam, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwkoop die de lessen zwangerschapsyoga van Meta weten te vinden. Zij volgen de zwangerschapsyoga met veel plezier en succes.

No Comments Yet.

Plaats een bericht